FAQ

Kan u het antwoord op uw vraag hieronder niet terugvinden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via communication@azv.be

Coördinaten

Hoe meld ik een wijziging van postadres, e-mailadres of rekeningnummer?

  • U kunt uw gegevens te allen tijde wijzigen of ons op de hoogte brengen van een wijziging door een e-mail te sturen naar info@azv.be of door ons te bellen op 015 400 888
  • Artsen Zonder Vakantie respecteert uw recht op privacy en dus ook uw persoonlijke gegevens. Wij delen uw gegevens niet met derden. Voor meer informatie raadpleeg de Privacy Policy

Donatie

Artsen Zonder Vakantie is lid van de Vereniging voor Ethische Fondsenwerving (AERF), die garanties biedt voor de ethische regels inzake fondsenwerving en financiële transparantie.

Hoe kan ik mijn domiciliëring annuleren of wijzigen?
Stuur gewoon een e-mail naar info@azv.be met uw naam en volledige contactgegevens. Wij zullen dan uw dossier verder in orde stellen.

Wat is het verschil tussen een eenmalige donatie en een maandelijkse donatie via automatische incasso?

  • Een eenmalige schenking is een schenking die eenmalig wordt gedaan. Een eenmalige gift van 40€ of meer geeft recht op belastingaftrek.
  • Een maandelijkse donatie via automatische incasso van 40€ of meer op jaarbasis kan ook fiscaal aftrekbaar zijn. U ontvangt ons jaarverslag en een fiscaal attest aan het begin van het jaar,volgend op het jaar van uw schenking. Een vaste maandelijkse bijdrage stelt ons in staat meer duurzame steun te garanderen aan onze partnerziekenhuizen en zo de inzet van middelen efficiënter te plannen.

Hoe kan ik een donatie doen?

  • U kunt rechtstreeks via onze website een donatie doen door op het hartje te klikken op elke pagina van de website.
  • U kunt ook een donatie doen op ons fondsenwervingsplatform.
  • Of door een overschrijving op onze rekening BE73 7331 001 0060 met de mededeling: Donatie

Hoe kan ik Artsen Zonder Vakantie in mijn testament opnemen?
Wij zijn lid van testament.be, voor meer informatie klik hier.

  • Het enige wat u hoeft te doen is uw advocaat vragen om u onze contactgegevens te sturen.
  • U kunt ook contact opnemen met sarah.bresseleers@azv.be die u in alle discretie zal adviseren of ons bellen op 015 400 888.
  • Zie ook onze rubriek Testamenten & legaten.

Zie ook onze rubriek Testamenten & legaten.

Alle giften van 40 € en meer op jaarbasis komen in aanmerking voor belastingaftrek. U ontvangt een fiscaal attest waarmee u 45% van het totale bedrag van uw gift kunt terugvorderen via uw belastingaangifte (overeenkomstig artikel 145/33 van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992). Bijvoorbeeld, een donatie van 100 € kost u in werkelijkheid 55 €.

Hoe bekomt u een fiscaal attest?
Als u een gift van 40 € of meer hebt gedaan, wordt het belastingcertificaat automatisch toegezonden aan het begin van het jaar dat volgt op het jaar van uw gift. Als u bijvoorbeeld in 2022 een schenking hebt gedaan, krijgt u begin 2023 een fiscaal attest dat u bij uw aangifte inkomstenbelasting voor 2022 kunt voegen. Als wij uw e-mailadres hebben, ontvangt u uw belastingcertificaat per e-mail. Zo niet, dan sturen wij u het belastingcertificaat per post toe. Als u uw belastingcertificaat niet per e-mail wenst te ontvangen, kunt u ons dat laten weten via info@azv.be

Een actie steunen of opzetten?

Hoe steun je een actie?
Artsen Zonder Vakantie biedt een aantal acties die u kunt steunen via ons online fondsenwervingsplatform. Selecteer gewoon een actie en volg de stappen. Klik hiervoor toegang tot het platform.

Hoe zet je een actie op?
Heb je een verjaardag te vieren? Wilt u een sportieve uitdaging aangaan als ondersteuning van de activiteiten van van Artsen Zonder Vakantie? Dankzij ons actieplatform kunt u gemakkelijk een online fondsenwervingscampagne starten.

Met uw gepersonaliseerde actiepagina kunt u uw actie bekendmaken door de link te delen via e-mail of sociale media. Het is een geweldig instrument om in contact te komen en te blijven met alle supporters en sympathisanten van je actie.

U kunt ook contact opnemen met sarah.bresseleers@azv.be voor advies of ons bellen op 015 400 888.

Vrijwilliger

Artsen Zonder Vakantie doet een beroep op vrijwilligers op het terrein in Afrika en België en op kantoorvrijwilligers voor zijn administratieve activiteiten op de hoofdzetel in Mechelen. Alle hulp is welkom!

Onze vrijwilligers werken op vrijwillige basis en worden dus niet betaald

Hoe vrijwilliger worden?
Meer informatie in onze rubriek Vrijwilligers

Help onze Afrikaanse collega’s om noodzakelijke medische zorg toegankelijk te maken.