Pers

Artsen Zonder Vakantie heeft een communicatie- en persafdeling. De meeste informatie over onze organisatie vindt u in onze publicaties en actualiteit.

Artsen Zonder Vakantie is ook actief op social media. Volg ons om op de hoogte te blijven. Indien u meer informatie wenst over onze activiteiten of indien u interviews met onze experten of foto’s wenst te verkrijgen, kunt u contact met ons opnemen.

Voor alles persgerelateerde vragen, neem contact op met Christophe Loubry

christophe.loubry@azv.be

Campagne verpleegkundigen

Artsen Zonder Vakantie verandert haar naam voor de Internationale Dag van de Verpleging naar Verpleegkundigen Zonder Vakantie
Want… geen verpleegkundigen = geen zorg

Op 3 mei 2024 verandert Artsen Zonder Vakantie haar naam voor even naar Verpleegkundigen Zonder Vakantie. We doen dat niet zomaar. Op zondag 12 mei is het de Internationale Dag van de Verpleging en we vonden het hoog tijd om alle verpleegkundigen eens in de bloemetjes te zetten. Van al onze expert-vrijwilligers is 40% immers verpleegkundige.
In 80% van onze zendingen is er een verpleegkundige uit België of Afrika aanwezig. Zonder verpleegkundigen kunnen we dus geen zendingen organiseren.
En zonder verpleegkundigen, is er geen zorg mogelijk.

Klik hier voor het persbericht

Help onze Afrikaanse collega’s om noodzakelijke medische zorg toegankelijk te maken.