Uit het dagboek van…

Al meer dan 40 jaar stuurt Artsen Zonder Vakantie expert-vrijwilligers naar onze partnerziekenhuizen in Afrika. Ze vertrekken om de zorgprofessionals op te leiden en om de ziekenhuizen te ondersteunen. De ontmoetingen met de lokale bevolking die onze expert-vrijwilligers op het terrein hebben, raken hen en laten hen nooit meer los. We delen graag de beelden die op het netvlies van onze expert-vrijwilligers gebrand staan.

Uit het dagboek van... Anne-Sophie

Anne-Sophie vertrok in mei samen met collega expert-vrijwilliger Renilde op zending naar HGR Gombe Matadi in DR Congo, waar deze warme ontmoeting plaatsvond. 

Dr. Alain is de medisch directeur regionaal ziekenhuis in Gombe Matadi. Hij heeft ons met open armen ontvangen en ervoor gezorgd dat onze zending vlot verliep. Dr. Alain is niet alleen een heel hartelijk man maar hij is ook erg ruimdenkend en heeft veel waardering voor zijn personeel.” 

Uit het dagboek van... Anne, Geert en Marleen

In mei vertrokken Anne, Geert en Marleen op zending voor osteo-articulaire/traumatologische zorgen. Dit mooie beeld legden ze tijdens hun werk vast.

“Dit kleine meisje kreeg een gips om haar klompvoetje te corrigeren. We leidden het zorgpersoneel ter plaatse op om deze behandeling onmiddellijk na de geboorte toe te passen zodat er een grotere kans op herstel is. We waren allen getroffen door de verwondering waarmee dit peutertje naar haar voetje in het gips keek.”

Help onze Afrikaanse collega’s om noodzakelijke medische zorg toegankelijk te maken.