“Training4Nyantende”; opleiding van ambulanciers en spoedmedewerkers

Vorig jaar in oktober zetten wij een fondsenwervende campagne op voor de aankoop van een nieuwe ziekenwagen voor het Nyantende-ziekenhuis (Oost-Congo). Dankzij de gulle schenkingen van honderden donateurs haalden we toen 50 000 € op. De ziekenwagen werd begin 2021 overhandigd aan het zorgpersoneel van het hospitaal.

Na deze succesvolle start, willen we niet stoppen!

Volgens de filosofie van Artsen Zonder Vakantie moet de schenking van materiaal altijd gepaard gaan met een degelijke opleiding van het ziekenhuispersoneel, om een optimaal en duurzaam gebruik te garanderen. Waarom is dit zo belangrijk? Zonder een degelijke opleiding verhoogt namelijk het risico van verkeerd gebruik of gebrekkig onderhoud, wat kan leiden tot het uitvallen van het materiaal. Dit kan ook het leven van de patiënt in gevaar brengen!

Streefdoel: 25.000 EURO

Artsen Zonder Vakantie lanceert dus een tweede actie met als doel het inzamelen van 25.000€.

Het ingezamelde geld zal voor twee doelen worden gebruikt:

  • De opleiding van de ambulanciers en spoedmedewerkers van het Nyantende ziekenhuis. Zij zullen leren hoe ze getransporteerde patiënten het best kunnen stabiliseren in de ziekenwagen en de veiligheid aan boord kunnen garanderen. Voor de medewerkers op de spoeddienst voorzien wij een opleiding zodat zij perfect weten hoe ze moeten handelen bij de opname van de patiënten die per ambulance toekomen.
  • De aankoop van extra materiaal voor een betere uitrusting van de ziekenwagen zoals een defibrilator, zuurstofconcentrator, intubatie kits, enzovoort.

Training4Nyantende

Op die manier kan het Nyantende ziekenhuis beschikken over zeer competent zorgpersoneel bij het vervoer en de opname van patiënten via de ziekenwagen. Daarnaast kan het hospitaal over alle nodige materiaal aan boord van de ziekenwagen beschikken om patiënten de best mogelijke zorg toe te dienen tijdens het transport.

Wij rekenen op jouw steun om de nodige 25 000€ in te zamelen om samen dit doel te realiseren.

Jouw steun zal de teller laten oplopen. Doe een gift op https://act.azv.be/project/29722.

Deel deze actie met jouw kennissen, vrienden en familie want samen staan we sterk!

Dank je wel!

Help onze Afrikaanse collega’s om noodzakelijke medische zorg toegankelijk te maken.