Het Congolees Forum INGO zet Artsen Zonder Vakantie in de kijker

In juli lag de nadruk op de activiteiten van Artsen Zonder Vakantie, met focus op onze capaciteitsversterkende strategie (Trajet de Renforcement des Capacités) in de partnerziekenhuizen. Een mooie gelegenheid om de verbetering op het vlak van gezondheidszorg – dankzij de zendingen spoedverloskunde, neonatale zorg, en de Jenga Maarifa-opleidingen – onder de aandacht te brengen. Binnen […]

In juli lag de nadruk op de activiteiten van Artsen Zonder Vakantie, met focus op onze capaciteitsversterkende strategie (Trajet de Renforcement des Capacités) in de partnerziekenhuizen.

Een mooie gelegenheid om de verbetering op het vlak van gezondheidszorg – dankzij de zendingen spoedverloskunde, neonatale zorg, en de Jenga Maarifa-opleidingen – onder de aandacht te brengen.

Binnen het kader van Jenga Maarifa heeft Artsen Zonder Vakantie een opleidingscursus over hernieuwbare energie georganiseerd voor onderhoudstechnici van 17 ziekenhuizen in de provincie Zuid-Kivu. Daarnaast werd fase 1 van de installatie van zonnepanelen in het Panzi-ziekenhuis tot een goed einde gebracht, en dit met de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant.

De capaciteitsversterkende activiteiten worden gesteund door België.

 

 

Links:

 

Help onze Afrikaanse collega’s om noodzakelijke medische zorg toegankelijk te maken.