Samen met 11.11.11, strijden wij voor klimaatrechtvaardigheid

Artsen Zonder Vakantie is actief lid van 11.11.11, een koepelorganisatie die ons financieel ondersteunt en de krachten van tientallen organisaties, tienduizenden vrijwilligers en partners wereldwijd bundelt.
Samen staan we nog sterker in de strijd voor een eerlijkere wereld.

Dit jaar strijden wij samen voor klimaatrechtvaardigheid.

De klimaatcrisis treft immers niet iedereen gelijk. Wel integendeel. De grootste gevolgen raken vooral de mensen en landen die er het minst verantwoordelijk voor zijn, en die weinig middelen hebben om er iets aan te doen.

Ook op vlak van gezondheid is de impact van de klimaatverandering groot. Denk onder andere aan het dreigende gebrek aan waterbevoorrading en de voedselproductie die in vele landen in het gedrang komt. Hierdoor stijgt het aantal gevallen van uitdroging en ondervoeding. Volgens de WHO zou de klimaatverandering vanaf 2030 elk jaar 250.000 supplementaire sterfgevallen kunnen veroorzaken als gevolg van ondervoeding, malaria, diarree en hittegolven. Dringend tijd voor actie dus.

Daarom willen wij jullie aanmoedigen om deel te nemen aan een 11.11.11-actie in jouw buurt. Klik op deze link om te ontdekken welke activiteiten georganiseerd worden in jouw omgeving.

Ook kan je op ons kantoor te Mechelen de kleinschalige expo van 11.11.11, ‘Young faces’, tijdelijk komen bezichtigen. Deze expo brengt activisme in beeld via tien portretten van jonge klimaatactivisten in België en Zambia, en toont aan dat er een activist schuilt in elk van ons. Op dinsdag 8 november 2022, ben je tussen 11:00 uur en 20:00 uur meer dan welkom om een gratis bezoekje te brengen aan deze expo. Het zou ons veel plezier doen, moest je na deze bezichtiging één of meerdere zakjes truffels van 10 EUR meenemen/kopen; een bedrag dat rechtstreeks naar 11.11.11 gaat ter ondersteuning van de strijd voor klimaatrechtvaardigheid.

 

#TogetherWeCare4HealthCare

Help onze Afrikaanse collega’s om noodzakelijke medische zorg toegankelijk te maken.