Eva De Roovere en Mastaki Bafa brengen ep uit ten voordele van Artsen Zonder Vakantie

Eva De Roovere en de Congolese muzikant Mastaki Bafa brengen samen een EP uit. Hun eerste single heet Maisha, wat “leven” betekent in het Swahili. Een soundtrack van het dagelijks leven van België tot Congo. Niettegenstaande het ernstige thema is het een optimistisch lied waarin leven en dood rond elkaar dansen. Het is een meertalig […]

Eva De Roovere en de Congolese muzikant Mastaki Bafa brengen samen een EP uit. Hun eerste single heet Maisha, wat “leven” betekent in het Swahili.

Een soundtrack van het dagelijks leven van België tot Congo.

Niettegenstaande het ernstige thema is het een optimistisch lied waarin leven en dood rond elkaar dansen.
Het is een meertalig album geworden: Eva De Roovere zingt in het Nederlands en het Frans, Mastaki Bafa in het Frans en het Swahili.
De productie is in handen van Michel Bisceglia die Noord en Zuid mooi in elkaar doet overvloeien. Het resultaat is een prachtige muziekcollage die lang zal blijven nazinderen.

Het idee groeide uit gesprekken tussen Eva De Roovere en Rik Vereecken (terreinvrijwilliger bij Artsen Zonder Vakantie). Rik leerde Mastaki Bafa kennen tijdens één van zijn werksessies in Congo en stelde de twee artiesten aan elkaar voor. Al snel was er een klik.
Aangegrepen door het werk van de ngo Artsen Zonder Vakantie besloten ze de opbrengst van hun EP aan het goede doel te storten.
Bedankt Eva De Roovere en Mastaki Bafa om jullie ep ‘Maisha’ uit te brengen ten voordele van Artsen Zonder Vakantie!

Luister hier op iTunes

Luister hier op Spotify

Bekijk de teaser uit de opnamestudio hier: Maisha – YouTube

Music & Lyrics: Eva De Roovere & Mastaki Bafa

Drums: Boris Tchango
Bass: Desiré Somé
Label: Prova Records
Meer info via:
www.azv.be
https://www.youtube.com/watch?v=0MvP3_Nguk0&t=4s

Help onze Afrikaanse collega’s om noodzakelijke medische zorg toegankelijk te maken.