Ontdek onze gloednieuwe documentaire ‘Solidariteit geneest’.

Drie solidaire verhalen In DR Congo zetten gezondheidswerkers, lokale organisaties en gemeenschappen zich elke dag in voor een betere toegang tot gezondheidszorg en kwaliteitsvolle behandelingen voor patiënten. Zij zijn de stuwende kracht achter verandering. Door hun nauwe betrokkenheid en expertise zijn ze het best geplaatst om de obstakels binnen het gezondheidssysteem bloot te leggen en […]

Drie solidaire verhalen

In DR Congo zetten gezondheidswerkers, lokale organisaties en gemeenschappen zich elke dag in voor een betere toegang tot gezondheidszorg en kwaliteitsvolle behandelingen voor patiënten. Zij zijn de stuwende kracht achter verandering. Door hun nauwe betrokkenheid en expertise zijn ze het best geplaatst om de obstakels binnen het gezondheidssysteem bloot te leggen en actie te ondernemen. Hun dagelijkse activiteiten zorgen er dan ook voor dat de gezondheidszorg toegankelijker wordt en dat patiënten de zorg krijgen waar ze recht op hebben.

Artsen Zonder Vakantie zet het netwerk van ziekenhuistechnici in DR Congo in de kijker. Zij zijn een belangrijke schakel binnen het gezondheidssysteem. Want zonder goedwerkende apparatuur is kwaliteitsvolle gezondheidszorg onmogelijk.
Meer info : https://www.gezondheidszorgvooriedereen.be/jenga-maarifa

Teaser: Jenga Maarifa, dat is ‘kennis opbouwen’ in het Swahili from Health for all on Vimeo.

Memisa toont hoe zwangere vrouwen dankzij moto-ambulances en het solidariteitssysteem kunnen bevallen in het ziekenhuis.
Meer info : https://www.gezondheidszorgvooriedereen.be/motorambulances

Dokters van de Wereld zet het werk van gemeenschappen die seksueel geweld proberen te voorkomen en de gevolgen ervan te herstellen centraal.
Meer info: https://www.gezondheidszorgvooriedereen.be/gemeentes-zonder-verkrachting

Ontdek aan de hand van authentieke verhalen en inspirerende initiatieven deze drie solidariteitsprojecten en de mensen die deze mogelijk maken.

Gezondheidszorg voor iedereen

Via het project ‘Gezondheidszorg voor iedereen’ bundelen Artsen Zonder Vakantie, Dokters van de Wereld en Memisa hun krachten en strijden ze voor het recht op gezondheidszorg. Dat doen ze niet alleen aan de hand van hun activiteiten in DR Congo, maar ook door erover te praten hier in België. Want Internationale solidariteit blijft fundamenteel om de gezondheidszorg wereldwijd toegankelijker en kwaliteitsvoller te maken. De Covid-19-crisis heeft meer dan ooit duidelijk gemaakt dat gezondheid en gezondheidszorg mondiale thema’s zijn en een mondiale aanpak de enige oplossing is.

Lees meer over onze samenwerking op gezondheidszorgvooriedereen.be

Help onze Afrikaanse collega’s om noodzakelijke medische zorg toegankelijk te maken.