Een nieuwe wasplaats in het ziekenhuis van Gombe Matadi

Sinds 2018 ondersteunt Artsen Zonder Vakantie het Gombe Matadi-ziekenhuis op drie vlakken: algemene chirurgie, verloskundige urgenties en ziekenhuishygiëne. In een ziekenhuis is goede hygiëne essentieel voor kwaliteitsvolle gezondheidszorg. Zonder goede hygiëne is het risico op infecties hoog. Dit brengt het leven van patiënten direct in gevaar. In het verleden had het ziekenhuis van Gombe Matadi […]

Sinds 2018 ondersteunt Artsen Zonder Vakantie het Gombe Matadi-ziekenhuis op drie vlakken: algemene chirurgie, verloskundige urgenties en ziekenhuishygiëne.

In een ziekenhuis is goede hygiëne essentieel voor kwaliteitsvolle gezondheidszorg. Zonder goede hygiëne is het risico op infecties hoog. Dit brengt het leven van patiënten direct in gevaar. In het verleden had het ziekenhuis van Gombe Matadi geen wasplaats. Het linnengoed en de uitrusting werden met de hand gewassen, in een bassin met koud water en zonder desinfectiemiddel. Om het te drogen, werd het linnengoed vervolgens op het gras verspreid. Een dergelijke situatie was zeer zorgwekkend.

Het Gombe Matadi-ziekenhuis had een oude, ongebruikte kamer. Dankzij de steun van haar donateurs kon Artsen Zonder Vakantie de renovatie van deze kamer financieren om er een wasplaats te maken. Toen het gebouw klaar was, rustten we het uit met stromend water, ontsmettingsmiddel, waslijnen, enz. terwijl Memisa een sterilisatieapparaat (autoclaaf) financierde.

Instrumenten, apparatuur en linnen kunnen nu hygiënisch worden gewassen, gesteriliseerd en gedroogd.

Een grote stap voorwaarts voor kwaliteitszorg ter plaatse!

Help onze Afrikaanse collega’s om noodzakelijke medische zorg toegankelijk te maken.