Ebola epidemie nu ook in Zuid-Kivu

De vrouw is ondertussen overleden en haar zieke zuigeling wordt momenteel behandeld. Jammer genoeg heeft haar familie het andere kind, dat eveneens geïnfecteerd is, meegenomen, het aangrenzende woud in. Dit bemoeilijkt aanzienlijk de opsporing van contactpersonen. Voorlopige aflassing zendingen Na overleg met onze medisch adviseur van deze regio, Dr Kash Karubara beslisten we alle vijf […]

De vrouw is ondertussen overleden en haar zieke zuigeling wordt momenteel behandeld. Jammer genoeg heeft haar familie het andere kind, dat eveneens geïnfecteerd is, meegenomen, het aangrenzende woud in. Dit bemoeilijkt aanzienlijk de opsporing van contactpersonen.

Voorlopige aflassing zendingen

Na overleg met onze medisch adviseur van deze regio, Dr Kash Karubara beslisten we alle vijf de zendingen met vrijwilligers naar Zuid-Kivu, waarvan het vertrek gepland is in augustus, september en oktober, af te gelasten. De zendingen in Rwanda en Burundi gaan wel door.

Blijvende ondersteuning partnerziekenhuizen

Samen met onze Congolese partners bekijken we nu hoe we onze partnerziekenhuizen op andere manieren kunnen blijven ondersteunen in hun dagelijkse werking en bij de preventie van Ebola.

Momenteel bevoorraden we controlepunten aan de grens met flash thermometers die gebruikt worden bij de opsporing van Ebola. Ook investeren wij in diverse waterpunten waar mensen uit de regio hun handen kunnen wassen. Op die manier helpen we de hygiëne verbeteren en kans op het overdragen van de epidemie verkleinen.

Het voorbije jaar organiseerden wij samen met andere partnerorganisaties, twee vormingen in Bukavu over de preventie van Ebola. Ook de mensen die aan deze opleidingen deelnamen, blijven wij nu verder ondersteuning bieden.

Nauwgezette opvolging

Wij betreuren dit ten zeerste en hopen dat deze Ebola uitbraak zo snel mogelijk wordt ingedijkt. Wij blijven de situatie nauwgezet opvolgen samen met onze partnerziekenhuizen en onze lokaal medisch adviseur Dr Kash Karubara.

Help onze Afrikaanse collega’s om noodzakelijke medische zorg toegankelijk te maken.