Artsen Zonder Vakantie hijst mee de Mechelse SDG-vlag

    Elk jaar schrijft de mondiale raad van Mechelen een wedstrijd uit voor projecten die bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Dit jaar prijst Artsen Zonder Vakantie zich één van de twee gelukkige winnaars. Dankzij de financiering kunnen we een samenwerking aangaan met de Burkinese organisatie Keoogo. Deze organisatie ontfermt zich over straatkinderen en […]

 

 

Elk jaar schrijft de mondiale raad van Mechelen een wedstrijd uit voor projecten die bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Dit jaar prijst Artsen Zonder Vakantie zich één van de twee gelukkige winnaars. Dankzij de financiering kunnen we een samenwerking aangaan met de Burkinese organisatie Keoogo. Deze organisatie ontfermt zich over straatkinderen en jonge alleenstaande moeders in de buitenwijken van Ouagadougou. Ze bieden de straatkinderen en jonge moeders medische en psychologische ondersteuning in hun medisch centrum, en werken aan gezinsvereniging, empowerment en competentieversterking. Daarnaast sensibiliseren ze zowel de straatkinderen, hun entourage als politie en justitie om allemaal samen te werken aan re-integratie in de maatschappij.

Artsen Zonder Vakantie zal met Keoogo samenwerken rond capaciteitsversterking van het personeel in het gezondheidscentrum. Daarnaast voorzien we ook ondersteuning op het vlak van noodzakelijk medisch materiaal, en begeleiding in onderhoud en herstelling ervan.

Als één van de winnaars van de wedstrijd en in het kader van de week van de duurzame gemeente hijst Artsen Zonder Vakantie mee de Mechelse SDG-vlag.

Ook in de pers:

Het Laatste Nieuws
Gazet Van Antwerpen

Help onze Afrikaanse collega’s om noodzakelijke medische zorg toegankelijk te maken.